Nezāļu ierobežošanai graudaugos rudenī izvēlieties Pontos® + Flight® Forte!

Lai ziemāju graudaugiem jau rudenī tiktu radīti labvēlīgi apstākļi spēcīgai cerošanai un sekmīgai pārziemošanai, būtiski ir sējumos ierobežot nezāles. Svarīgi atcerēties, ka pret vairākām nozīmīgām nezāļu sugām, kā lauka vijolīte un maura skarene, augsti efektīvi risinājumu pavasarī nav – tās sekmīgi var ierobežot tikai ar rudens apstrādi.

BASF piedāvā efektīvu risinājumu nezāļu ierobežošanai graudaugu sējumos rudenī – Pontos® + Flight® Forte. Divu herbicīdu kombinācija kopumā satur 3 darbīgās vielas, kas nodrošina augstu rezultātu. Pontos® un Flight® Forte papildina viens otra iedarbības spektru un šī kombinācija ne tikai augstā līmenī ierobežos parasto rudzusmilgu, bet būs efektīva pret daudzām izplatītām nezāļu sugām, kā parastā virza, lauka vijolīte, ķeraiņu madara, maura skarene, krustziežu dzimtas nezāles, kumelītes un arī pret rapsi-sārņaugu. Te gan jāatceras, ka sekmīgai rapša-sārņauga ierobežošanai apstrāde ir jāveic vēlākais rapša dīgļlapu – pirmo īsto lapu stadijā.

Pieredze uz lauka – Zemgale, 2022. gada rudens
Pieredze uz lauka – Zemgale, 2022. gada rudens

Kombinācija Pontos® + Flight® Forte būs efektīva arī pret tām nezāļu populācijām, kuras ir ieguvušas rezistenci pret ALS inhibitoru herbicīdiem (visbiežāk parastā virza un parastā rudzusmilga).

Abiem herbicīdiem – gan Pontos®, gan Flight® Forte – iedarbība ir gan caur lapām, gan augsni. Vislabākais rezultāts tiks sasniegts, ja augsne būs labi sastrādāta, nodrošinot sīkdrupatainu struktūru un būs pietiekošs augsnes mitrums.

Lietošanas norādījumi:

  • Pontos® 0,2 l/ha + Flight® Forte 2,0 l/ha
  • Apstrādes laiks – AS 11–12
  • Apstrādi veikt, kad kultūraugam ir izveidojušās 1–2 lapas un pirmās nezāles ir sadīgušas. Ļoti svarīgi ir apstrādi nenokavēt!

Zemnieku atsauksmes – pieredze ar risinājumu Pontos® + Flight® Forte 2022. gada rudenī

“Rudenī graudaugu tīrumi bija tīri no nezālēm. Smidzināju agri, kad kviešiem parādījās pirmā lapa. Tīrumos pēc rapšiem, ierobežoja pat lielu sārņauga rapsi, pat 3 lapās. Izcili! Man ļoti svarīgi, lai nezālēm nerastos rezistence pret herbicīdiem. Pontos® ar Flight® Forte satur 3 darbīgās vielas, kas ir ļoti būtiski. Darbīgo vielu daudzums pret šo produktu cenu bija viens no labvēlīgākajiem piedāvājumiem tirgū.” Z/s “Palsa” agronoms Edgars Elstiņš

“Strādāju ar minimālo augsnes apstrādi. Pēc kviešiem ir daudz augu atlieku augsnes virskārtā. Tīrumos pēc rapša Pontos® + Flight® Forte rezultāts ir labs. Rapsi kā sārņaugu ierobežoja labi. Tomēr divas īstās lapas rapsim jau bija par daudz. Man ir tīrumi, kuros ir ļoti liels piesārņojums ar ķeraiņu madaru. Šajos laukos Pontos® + Flight® Forte 100% galā netika, jo uzskatu, ka salmu atliekas uz augsnes bija pārāk daudz. Palikušās madaras, iespējams, sadīga zem salmiem, kur herbicīds klāt netika.” Z/s “Ābeles”, Ivars Gruduls

“Divus gadus iepriekš lietoju Flight® Forte. Šoruden bija Pontos® ar Flight® Forte. Mans vērtējums: šogad bija labāk, tieši, lai tiktu galā ar rapsi kā sārņaugu. Man nav liela problēma rudzusmilga. Pirms iesāku lietot Flight® Forte, rudens herbicīdus nelietoju. Tagad varu teikt, ka lauki ir kā diena pret nakti! Pavasarī cits skats un herbicīdus varu sākt lietot vēlu. Pagājušo sezonu pat domāju pavasarī herbicīdu vispār vairs nelietot. Domāju, izsprukšu. Tomēr saprāts teica – neriskē, nezāles būs – vēlu. Un tā arī bija. Vēlāk uzsitu sev uz pleca, ka neriskēju.” Z/s “Pekas”, Ingmārs Inbergs

 Jānis Kopmanis

Jānis Kopmanis

BASF Agricultural Solutions

Biznesa attīstības vadītājs

Agro Miles lojalitātes programma

Krājiet punktus par BASF produktiem un izvēlieties balvas

Pievienojieties
Uz augšu